Competition

Bij onze vereniging doen wij met vier teams mee aan de Kleine-Kompetitie. Dit is een regionale competitie waar spelers van alle niveau’s aan meedoen. Je moet hier denken aan studenten tot mensen die al meer dan 25 jaar squashen! De competitie bestaat uit verschillende poules waar je met een team aan mee kan doen dus er is altijd iets op jouw niveau te vinden.

De competitie begint elk jaar in oktober en zal eindigen in april/mei. Halverwege de competitie (rond januari) zal er een promotie en degradatie zijn. De twee teams die bovenaan en onderaan staan zullen promoveren of degraderen. Op het einde van de rit zal het team dat bovenaan staat de beker ontvangen en promoveren naar de volgende poule. Het laatste team zal vanzelfsprekend degraderen. Het instap niveau van deze competitie is vrij hoog. Wij hanteren intern een niveau van C om een beetje lekker te kunnen spelen. De wedstrijden zullen gespeeld worden op een vrijdagavond volgens een schema dat van te voren bekend is gemaakt. De wedstrijden worden gespeeld tussen 20:00-23:00 op verschillende locaties, afhankelijk van de deelnemende teams. Iedereen speelt namelijk een thuiswedstrijd, de locaties zijn meestal binnen een uur te bereiken met het OV of de auto.

Een avondje competitie ziet er als volgt uit: je zal twee wedstrijden spelen waarin een best of five gehanteerd wordt. Je zal afreizen met een team van maximaal 4 mensen die elk twee wedstrijden zullen spelen. De puntentelling is als volgt: stel je wint met 3-1. Dan krijg jij 3 punten en de tegenstander 1. Zo word van iedereen deze score opgeteld en uiteindelijk per team komen er zo twee totaalscores per wedstrijd. De score is bijvoorbeeld 12-4 geworden. Dan krijgt het team met 12 punten nog eens 3 bonuspunten omdat ze gewonnen hebben. Zo is de uiteindelijke score 15-4. Deze zal dan opgestuurd worden naar degene die De Kleine-Kompetie organiseert en de score zal online gezet worden. Nadat de wedstrijden gespeeld zijn, is er altijd ruimte om wat te drinken en te kletsen. De sfeer is altijd erg goed!