Competitie

Zoals bij elke sport heeft ook squash een competitie, namelijk twee soorten competities.

Squashbond
Er is een competitie bij de Squashbond, hierbij word je ingedeeld op sterkte en per regio. Hoe hoger je speelt, hoe groter deze regio wordt. De sterkte wordt bepaald door je resultaten bij competitiewedstrijden en officiële toernooien van de bond. Als vereniging doen we (vooralsnog) niet mee aan de bondscompetitie. Wel zijn een aantal leden lid van de squashbond, om mee te doen aan bondstoernooien. Hiervoor wordt ook een ranking bijgehouden. Meer informatie hierover: http://www.squashbond.nl

Kleine-Kompetitie
De andere competitie is de Kleine-Kompetitie. De Boosters doet al jarenlang mee aan de Kleine-Kompetitie. Dit is een regionale competitie in Zuid-Nederland (Brabant + Gelderland-zuid) met diverse soorten spelers, zoals studenten en mensen die al meer dan 25 jaar squashen. De competitie is opgebouwd uit meerdere poules. Poule 1 is het hoogste niveau en poule 6/7 de laagste. De Boosters doet meestal met drie of vier teams mee in verschillende poules. In principe is er dus altijd een team in een poule dat past bij jouw niveau.

De competitie bestaat uit twee helften, najaar en voorjaar. De eerste helft is van oktober tot en met december. De tweede helft begint in januari en eindigt in april/mei. Tussen beide helften kan er gepromoveerd en gedegradeerd worden.


Elk team bestaat momenteel uit minimaal drie spelers. Een team kan eventueel uit meer dan drie spelers bestaan en rouleren. Alle wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond, ongeveer eens in de drie weken.  Je speelt dan twee wedstrijden per persoon. Een avond begint rond 20:00 en afhankelijk hoe snel er gespeeld wordt eindigt deze uiterlijk om 23:00, waarna eventueel nog nageborreld kan worden! De speellocatie is afhankelijk van waar het thuisteam vandaan komt. Dit kan bijvoorbeeld Berkel-Enschot, Eindhoven of Nijmegen zijn. De locaties zijn bereikbaar binnen een uur reizen met de auto of 1.5 uur met het OV.

Wat kun je verwachten tijdens een avond competitie spelen?
– Twee wedstrijden tegen een gezellige en mogelijk uitdagende tegenstanders.
– Een wedstrijd bestaat uit best of 5.
– Elke set die je wint is een punt. Dus je kunt maximaal 3 punten per wedstrijd verdienen. Heb je als team in zijn geheel meer sets gewonnen dan de tegenstander dan win je de wedstrijd en krijg je 3 bonuspunten.

Wat zijn de voordelen als je competitielid bent geworden?
– Voorrang met inschrijven voor de woensdagtraining. Dit houdt in dat je maximaal 4 weken van te voren kunt inschrijven voor de training onder leiding van Bas. Normaal is dat maar 5 dagen van te voren.
– Eens in de drie à vier weken een competitiewedstrijd. Hierbij speel je tegen andere uitdagende spelers met een andere stijl en/of tactiek.
– Met je team gezellig na de wedstrijden naborrelen met de tegenstanders!

Wat kost het om competitielid te worden?
– Lidmaatschap van 60 euro voor studenten en 110 euro voor niet-studenten.
– Eens in de drie à vier weken je vrije avond op vrijdag! 😉

Mocht je vragen hebben dan kun je terecht bij het bestuur (Abel, Caroline, Joris, Laurens & Suzanne) of bij de technische commissie (Aldwin, Daan & Yoeri). Voor aanmelden kun je een mailtje sturen naar bestuur@deboosters.nl of iemand van het bestuur/technische commissie aanspreken.