Boosters - Studentensquash Vereniging Nijmegen
Squashen, borrels en leuke activiteiten!
Word nu lid van De Boosters voor maar €25!
Header

Informatie vereniging

Voor nieuwe leden kan het soms lastig zijn om alle informatie van de vereniging in één keer mee te krijgen. Daarom is deze pagina aangemaakt om meer informatie te bieden en om onduidelijkheden de wereld uit te helpen.

Allereerst kan je hier het huishoudelijk reglement en de statuten hier lezen (pdf wordt geopend in een nieuw tabblad wanneer je op de link klikt).

Competitie
Elk jaar is er veel vraag naar de competitie en hier zijn we als vereniging natuurlijk heel blij mee! We doen mee aan de Kleine Kompetitie, dus alle wedstrijden worden gespeeld op locaties die niet ver weg zijn. Je zal dus (bijna) nooit langer dan een uur moeten reizen voor een wedstrijd. Elk jaar zijn er voor elk competitieteam 12 wedstrijddagen, waarvan een aantal thuis gespeeld zullen worden. Per dag speelt iedereen twee wedstrijden, dus het komt er op neer dat een competitiespeler per jaar 24 wedstrijden speelt.

Helaas moeten we elk jaar in augustus al aangeven welke leden mee gaan doen met de competitie en kunnen nieuwe leden hier dus niet aan deelnemen. Hier balen wij ook van. In januari is er een moment in de competitie waar de mogelijkheid is om nieuwe competitieteams in te schrijven. We kunnen hierbij alleen geen garantie geven dat er landelijk genoeg nieuwe teams worden ingeschreven om deze teams mee te kunnen laten doen.

Niveau aanduiding A-E
Verder werken we binnen onze vereniging met niveau-aanduidingen van A t/m E. Hierbij is E het laagste niveau en A het hoogste niveau. Landelijk wordt hetzelfde systeem gebruikt, alleen dit is niet gelijk aan de onze. Een C bij de Boosters is bijvoorbeeld waarschijnlijk een D op landelijk niveau. De verdeling die wordt aangehouden voor wedstrijden is als volgt:

A niveau: topspelers
B niveau: veel wedstrijdervaring
C niveau: meerjarige wedstrijdervaring
D niveau: geringe wedstrijdervaring
E niveau: beginnende squashers / recreanten


Betekenis afkortingen
OCA = Open clubavond. Elke tweede woensdag van de maand organiseren we een open clubavond bij de squashbanen van het Radboud Sportcentrum. Op deze avonden kunnen zowel geïnteresseerden als leden van De Boosters langskomen tussen 20:00 en 23:00 om een balletje te slaan. Dit zijn altijd gezellige avonden waar je mensen leert kennen en kan spelen met mensen van elk niveau.
ONT = One Night Tournament. Dit is een intern toernooi van De Boosters dat we meerdere keren per jaar organiseren. Om het voor iedereen leuk te houden, worden spelers opgedeeld in poules om te grote niveauverschillen te vermijden. Binnen elke poule wordt een enkele competitie gespeeld op dezelfde avond en er zijn leuke prijzen voor de poulewinnaars.
OBT = Open Boosters Toernooi. Dit toernooi wordt door De Boosters georganiseerd, maar hier kunnen ook leden van andere studentensquash verenigingen aan meedoen. Dit is een iets groter toernooi dan het ONT, en er zijn ook altijd mooie prijzen te winnen! Het OBT vindt vaak plaats in het voorjaar, dus tegen die tijd krijg je zeker meer informatie.

 

Voor vragen, opmerkingen en/of aanvullingen kan je altijd mailen naar bestuur@deboosters.nl